Ce este UniCampus?

UniCampus este o inițiativă a Centrului de eLearning (CeL) al Universității Politehnica Timișoara, care vizeaza întărirea recunoșterii universităților Romanești, a puterii de susținere și penetrare în viața socială și educațională din România a educației de calitate, academică, prin promovarea accesului la cunoaștere.

Scopul este acela de a realiza și dezvolta primul MOOC (Massive Open Online Course) din România, ca o platformă virtuală online pentru cursuri în regim liber, gratuit, deschis pentru toată lumea.

Inițiativa se bazează pe experiența CeL de peste 20 ani în dezvoltarea de aplicații educaționale în regim de eLearning, dobândită prin coordonarea și participarea la proiecte internaționale de cercetare-dezvoltare în acest domeniu.

UniCampus este o platformă deschisă, la care vor participa și alte universități din România care doresc să-și aducă contribuția la dezvoltarea educației deschise, prin dezvoltarea de cursuri de tip MOOC în limba română: Universitatea Politehnica din București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Cum functioneaza?

Alege un curs

Caută în lista noastră de cursuri pentru a vedea ce ți se potrivește cel mai bine. Poți să le vizualizezi în funcție de data de început a cursului, în funcție de universitatea care oferă cursul sau poți căuta folosind filtre după cuvinte cheie. Alege unul dintre cursurile noastre, înscrie-te la el și începe experiența UniCampus.

Înregistrează-te

Crează-ți un cont. Introdu adresa ta de email validă, generază-ți o parolă și completează datele tale personale. Poți opta pentru un nivel de securitate mai ridicat sau poți alege să împărtășești datele tale și cu alți utilizatori.

începe cursul

Ai găsit cursul dorit, ți-ai creat cont, acum urmează instrucțiunile și structura cursului pentru a vedea cum poți să îl parcurgi. Fiecare curs are o serie de clipuri video și materiale suplimentare sub formă de text, imagini, audio sau link-uri externe. De-a lungul cursului te poți întâlni cu diverse teste pentru verificarea cunoștințelor dobândite.

Învață

E alegerea ta cât, cum și când înveți. Noi îți oferim oportunitatea de a studia într-o metodă modernă care îți lasă un grad de libertate foarte ridicat. Singurul moment în care ți se va cere de către noi cât și ce să înveți este atunci când dorești să obții o recunoaștere acreditată sub formă de diplomă sau credit universitar.

Aplica acum!

Înregistrează-te aici