De la Terminator la Pokemon Go, realitatea augmentată și virtuală a fost aici mereu. Învață să creezi și tu jocuri și experiențe asemănătoare! Transformă orice spațiu din jurul tău sau orice obiect din mâna ta în povești uimitoare, experimente fascinante, invenții senzaționale. Călătorește în țări îndepărtate sau joacă-te în lumi misterioase. Ai nevoie doar de un calculator cu Internet și un telefon mobil sau o tabletă. Învață să creezi toate acestea prin câteva click-uri și uimește-ți prietenii. Cubul magic Merge Cube și ochelarii de realitate virtuală Merge VR Headset îți vor permite să ții în mână milioane de holograme sau să te cufunzi complet în propria-ți lume virtuală. Imaginația nu are limite!

Training level: basic
Duration: 4 Weeks
Weekly study: 3 hours / week
Topics:

 • Topic 1
 • Topic 2
 • ...

În cadrul acestui curs vor fi prezentate exemple practice de utilizare și integrare a elementelor digitale, a aplicațiilor de realitate virtuală și augmentată (AR & VR) în educație, cultură și în promovarea patrimoniului cultural și în industriile creative. 

Accentul se va pune pe colecțiile Europeana, a aplicațiilor de stocare a obiectelor culturale, al modului în care Timișoara2021 va fi prezentă în Europeana, dar și modul în care colecțiile pot fi utilizate in educație. 

Modalități de promovare atractivă a muzeelor, a științelor exacte și artelor în rândul tinerilor, cu ajutorul aplicațiilor de robotică, AR și VR vor fi prezentate cu exemple din Europa și Timișoara.

Prezentarea proiectului Patrimoniul sub reflectoare Timișoara, care utilizează concepte precum patrimoniul digital, integrate în aplicații web și mobile și implicarea culturala a comunităților va fi un alt punct de interes.


Training level: basic
Duration: 4 Weeks
Weekly study: 3 hours / week
Topics:

 • Topic 1
 • Topic 2
 • ...

20 speakeri de nivel internațional prezinta ultimele noutăți legate de educația deschisă în România și Uniunea Europeană în cadrul celei de-a VII-a ediții a workshopului Competențele digitale și Educația deschisă, organizat în cadrul Săptămânii Educației Deschise 2020. 

Cursul evidentiaza impactul deschiderii în epoca digitală, de la politici către indivizi, profesori și studenți. Având un istoric de mai mulți ani de implementare, vom examina modul în care resursele educaționale deschise (OER), cursurile masive deschise online (MOOC), Open Culture și Open Science pot fi integrate în toate nivelurile de educație și de formare din cadrul instituțiilor și companiilor. 

Sunt prezentate exemple practice de utilizare și integrare a resurselor educaționale deschise în universități, învățământul pre-universitar sau cel informal, al învățării mobile, al implicării studenților in crearea de conținut educațional, al realității augmentate și virtuale în educație, cercetării deschise, modului în care noțiunea de blockchain influențează educația dar și felul în care termenii deschis și digital se reflectă în cultură și patrimoniu. Training level: basic
Duration: 4 Weeks
Weekly study: 3 hours / week
Topics:

 • Topic 1
 • Topic 2
 • ...
Training level: basic
Duration: 4 Weeks
Weekly study: 3 hours / week
Topics:

 • Topic 1
 • Topic 2
 • ...

...

Training level: basic
Duration: 4 Weeks
Weekly study: 3 hours / week
Topics:

 • Topic 1
 • Topic 2
 • ...

Exemple practice de utilizare si integrare a OER și MOOC în învățământul universitar si pre-universitar. Utilizarea mobile learning, a datelor deschise în învățământul universitar si pre-universitar. Studii de caz din Europa, Marea Britanie si Romania.

Cu 13 speakers de nivel international, workshopul se adreseaza profesorilor universitari, studentilor, profesorilor din invatamantul pre-universitar, specialistilor din companiile de training, IT, sau din departamentele de resurse umane.

A 3 a editie a Workshop international este organizat de Centrul de e-Learning, Universitatea Politehnica Timisoara, Universitatea de Vest Timisoara, Universitatea “Ioan Slavici” Timisoara, Asociatia Smart City si IEEE Romania Education Chapter, in cadrul Săptamânii Educației Deschise 2016 http://www.openeducationweek.org


Training level: basic
Duration: 4 Weeks
Weekly study: 3 hours / week
Topics:

 • Topic 1
 • Topic 2
 • ...

CeL a organizat Opening Up Education Workshop pe 13 martie 2015 de la 10:00 la 14:00, concentrandu-se pe urmatoarele subiecte:

- Ce sunt OER si MOOCs?

- Cum pot fi acestea folosite si integrate in invatamantul superior?

- Exemple practice si studii de caz despre folosirea OER, MOOCs in invatamantul superior, educatie tehnica, educatie post-secundara

- Cum poate educatia mobile sa fie folosita in educatia post-secundara

- Studii de caz din Romania

- Ce este accesul deschis si cum sa iti faci cercetarea deschisa


Training level: basic
Duration: 4 Weeks
Weekly study: 3 hours / week
Topics:

 • Topic 1
 • Topic 2
 • ...

Lumea afacerilor este într-o schimbare continuă și devine din ce în ce mai mobilă. Efectuarea de cumpărături cu telefoanele inteligente, independent de timp și de locație, a devenit tot mai populară, si este de fapt: m-commerce. Din acest motiv, companiile trebuie să-și definească prezența pe Internet  conform cu dezvoltarea sectorului mobil. Cursul de m-commerce își propune să informeze companiile în încercarea lor de a răspunde cu succes acestei provocări. Comerțul de pe dispozitive mobile, pe scurt m-commerce, reprezintă cumpărarea și vânzarea de bunuri și servicii prin intermediul dispozitivelor wireless de buzunar, precum telefoanele mobile și tabletele.

Cursul de training pe care îl propunem a fost dezvoltat în cadrul proiectului internațional 2014-1-AT-01-KA202-000966 m-commerce, finanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene.

Cursul este construit într-o abordare holistică și include subiectele economice, legale și tehnice necesare pentru trecerea la m-commerce. Cursul constă din 5 module care sunt aranjate în așa fel încât să poată fi urmate individual. Fiecare modul se concentrează pe câte o temă majoră.

Modulul 1 este intitulat “Fundamente ale m-commerce”, a fost dezvoltat de către University of Applied Sciences Graz, Austria și urmărește familiarizarea participanților cu subiectul m-commerce. În acest context sunt prezentate modelele de e-afaceri, precum și procesele legate de afaceri. O bună înțelegere a proceselor și procedurilor din e-commerce și m-commerce stă la baza satisfacției clientului și a obținerii unui profit mai mare.

Modulul 2, dezvoltat de către Center for Knowledge Management, din Skopije, Macedonia, se ocupă de aspectele marketingului online. Ulterior sunt discutate posibilitățile introducerii uneltelor de social media în marketing. Este prezentată utilizarea diferitelor canale de marketing, cu o discuție critică asupra rezultatelor acestor activități, precum și a modului în care personalizarea ofertelor lărgește gama clienților firmelor participante.

Modulul 3 este dezvoltat de către Universitatea din Alcala de Henares, Spania și se intitulează “Mobile Website Usability”. Modulul se referă la aspectele tehnice ale m-commerce. În acest context sunt luate în consideraţie uzabilitatea, proiectarea responsivă și primele abordări mobile pentru aplicațiile de e-commerce deja existente. Scopul acestui modul este acela de a optimiza oferta afacerilor curente de e-commerce pentru dispozitive mobile. Putem astfel vorbi despre o reglare holistică de sistem, de la reprezentare până la performanță și la stocarea datelor.

Modulul 4 este intitulat “Mobile Online Shops” și a fost dezvoltat de către Universitatea Politehnica Timișoara. Modulul furnizează firmelor interesate principalele informații despre cum pot să își ofere către clienți serviciile sau produsele prin intermediul dispozitivelor mobile. Sunt prezentate funcționalitățile și structura unui magazin online accesibil de pe dispozitive mobile, din punctul de vedere al furnizorului, al clientului și al administratorului de aplicație, cu accent pe problemele practice cu care se pot confrunta aceștia. 

Modulul 5, final, prezintă aspectele legale și de securitate cu care se pot confrunta cei care doresc să înceapă o afacere de tip m-commerce.

Cursul este planificat să dureze 5 săptămâni în mediul online, cu suport tutorial oferit de Universitatea Politehnica Timișoara, urmat de o sesiune față-în-față pentru cei care doresc să obțină și certificatul de absolvire a cursului.

Training level: basic
Duration: 4 Weeks
Weekly study: 3 hours / week
Topics:

 • Topic 1
 • Topic 2
 • ...