Vineri, 11 martie, a avut loc online o sesiune interactivă, adresată atât cadrelor didactice, cât și studenților, dar și actorilor din domeniul culturii și domeniilor creative, formatorilor IT, sau departamentelor de resurse umane, în cadrul celei de-a IX-a ediții a workshop-ului Comunități pentru dezvoltarea educației deschise – parte din evenimentul global Săptămâna Educației Deschise 2022.


27 de speakeri de nivel internațional au demonstrat într-o sesiune interactivă – prin exemple practice, modul în care educația digitală și deschisă poate stimula inovarea și impactul pe care comunitățile transformaționale îl pot avea în educație, știință și tehnologie.Impactul pe care îl au universitățile europene în domeniul inovării și al educației este, fără îndoială, important și acționează, de asemenea, ca vectori ai ecosistemelor de inovare regionale.


Au fost prezentate mai multe inițiative ale universităților europene și ale platformei pentru educație digitală, precum și planurile educaționale și de inovare prevăzute de acestea. Acest eveniment a fost organizat de Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul ID/IFR și e-Learning cu sprijinul asociațiilor EDEN Europe și IEEE România.