Dr. Diana Andone conduce echipa care a dezvoltat premiatul Campusul Virtual CVUPT și este, de asemenea, lector la Universitatea Politehnica din Timișoara, România, în domeniul tehnologiilor multimedia și web.Este pasionată de accesul omniprezent la tehnologii și modul în care acestea pot fi utilizate pentru a îmbunătăți viața oamenilor. Cercetarea Dr. Andone include tehnologiile web și mobile, interacțiunea om-calculator, AR / VR / XR în educație și cultură, educație deschisă, învățare online și mobilă, OER și MOOC.Lista de publicații cuprinde 12 cărți și peste 100 de lucrări prezentate la conferințe internaționale, 9 premii de cele mai bune lucrări, recenzor al mai multor reviste și conferințe, precum și coordonator de conferințe IEEE și ACM. Experiența ei include peste 30 de proiecte finanțate din Europa, dintre care a coordonat 6, în special ViCADiS (Campusul virtual pentru studenți digitali), DigiCulture (competențe digitale pentru industriile creative). De asemenea, este puternic implicată în activitatea comunității științifice prin diverse funcții de conducere ale unor asociații internaționale EDEN, IEEE și în alte asociații profesionale (EDEN, IEEE, IADIS, AACE, W3C, IAFES), sprijină activ activitatea locală de start-up și inovare (StartUp Weekend, HackTM, hackathons, CoderDojo) și Girls in Tech și în calitate de membru în Consiliul Director al ONG-urilor locale din România (Fundația Pentru Voi), în echipa de dezvoltare a Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2021 și membru al Rotary Club Timișoara (fost președinte) și Rotary International. În 2020 a fost aleasă în Consiliul Guvernatorilor IEEE Education Society, pentru un mandat de trei ani.


Prof. Dr. Ulf-Daniel Ehlers este un expert în inovarea educației și a fost numit profesor pentru Management educațional și învățare continuă la Universitatea de Stat din Baden-Württemberg din Karlsruhe în 2011. În perioada 2011-2017 a ocupat funcția de vicepreședinte la aceeași universitate și a fost responsabil pentru calitate și afaceri academice. El a ocupat funcțiile de profesor asociat la Universitatea Duisburg-Essen (Germania), profesor în învățare îmbunătățită de tehnologie a Universității Augsburg (Germania) și profesor asociat al Școlii universitare pentru management și tehnologie din cadrul Colegiului Universitar al Universității Maryland (SUA). În prezent este membru EC al EDEN și vicepreședinte al EURASHE.


Dr. Sandra Kučina Softić este președintele EDEN și director adjunct pentru educație și asistență pentru utilizatori la Centrul de informatică al Universității din Zagreb (SRCE). Activitatea ei este axată pe monitorizarea și încurajarea implementării e-learning în instituțiile de învățământ superior din Croația și oferirea de sprijin și consiliere instituțiilor, profesorilor și studenților în implementarea noilor tehnologii în procesul de învățare și predare. Ea a fost numită reprezentanta Croației în grupul de lucru ET2020 pentru Abilități și Tehnologii Digitale (2016-2018) și în grupul de lucru ET2020 pentru Educație Digitală: învățare, predare și evaluare (2018-2020). Ea a obținut un doctorat de la Universitatea din Zagreb și un master în Educație Digitală la Universitatea din Edinburgh, Marea Britanie în 2014. Din 2016 până în 2019 a fost vicepreședinte EDEN pentru Colaborare Profesională Deschisă.


Michael Gaebel s-a alăturat EUA (European University Association) în 2006, unde a fost mai întâi responsabil cu Dialogul Global și internaționalizare, pentru a deveni în 2009 șef și apoi mai târziu director al Unității de politici pentru învățământul superior. Această unitate se concentrează pe aspecte legate de învățarea și predarea învățământului superior, inclusiv procesul de la Bologna, învățarea continuă, e-learning și MOOC, internaționalizarea și dialogul global. A lucrat mai bine de un deceniu în cooperarea și dezvoltarea învățământului superior în Orientul Mijlociu, fosta Uniune Sovietică și Asia. Din 2002 până în 2006, a fost codirector european al programului ASEAN-EU University Network Program (AUNP) din Bangkok.


După absolvirea Trinity College Dublin cu o diplomă în franceză și spaniolă, Alison Morrisroe a lucrat ca profesor de limba engleză la University of Lille, Catholic University of Lille și Dublin City University. De asemenea, Alison deține un masterat în relații internaționale de la Dublin City University și și-a efectuat stagiul de finalizare a studiilor la Comitetul European al Sindicatelor pentru Educație din Bruxelles, unde s-a concentrat pe drepturile omului, condițiile de muncă și politica de educație. Înainte de a se alătura EUA, Alison a finalizat un stagiu de cinci luni la Parlamentul European în cursul căruia a lucrat la elaborarea politicilor de resurse umane în vederea stabilirii unui loc de muncă inclusiv, egal și divers. Ca responsabil de proiecte și politici la EUA din martie 2020, portofoliul Alison constă în subiecte precum integrarea refugiaților în învățământul superior și digitalizarea instituțiilor de învățământ superior.


Cengiz Hakan AYDIN, PhD ​​este profesor titular la Universitatea Anadolu din Turcia, unde predă cursuri în domeniul învățării deschise și la distanță de la începutul anilor 1990, precum Proiectarea învățării deschise și la distanță, Proiectarea instructivă și Cercetarea ODL. De asemenea, a lucrat ca designer de instruire în sistemul de educație deschisă al Universității până în septembrie 2017 și a fost decan al uneia dintre principalele facultăți ODL ale Universității în perioada 2013-2016. Interesul său actual de cercetare se concentrează pe proiectarea și dezvoltarea mediilor ODL, integrarea noilor tehnologii în ODL, Resurse de educație deschisă (OER) și Cursuri deschise online masive (MOOC). Profesorul AYDIN ​​a ocupat funcția de președinte și membru al consiliului de administrație al Diviziei internaționale AECT, în calitate de membru al consiliului de administrație al Consiliului internațional pentru mass-media educaționale (ICEM). Profesorul AYDIN ​​a fost membru al consiliilor editoriale ale revistelor: al Revistei Internaționale a Cercetării în Învățare Deschisă și la Distanță (IRRODL) și al Educației Media Internaționale (EMI). În prezent, este membru al comitetului de conducere al OpenupEd și membru al Comitetului de advocacy al ICDE pentru OER.

Prof.univ.dr.ing. Radu Vasiu este președinte al Senatului Universității Politehnica Timișoara și Directorul Centrului de cercetări în Multimedia. De asemenea, este profesor la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale a Universității Politehnica Timișoara. Cercetarea sa recentă se concentrează pe e-learning, multimedia, tehnologii web, date deschise și orașe inteligente. El a publicat 12 cărți și a prezentat peste 100 de lucrări la diverse conferințe internaționale. A participat la 28 de proiecte internaționale de cercetare și cooperare și face parte din 7 asociații profesionale internaționale.


Prof. dr. Adrian A. Adascăliței este membru al Facultății de Inginerie Electrică, la Universitatea Tehnică “Gh. Asachi” Iași din 1982 (asistent 1982, șef lucrări 1990, conferențiar 2003, profesor 2016), unde a predat cursuri de: teoria circuitelor electrice, teoria câmpului electromagnetic, compatibilitatea electromagnetică, electrotehnică, analiza computerizată a circuitelor electrice. Dr. Adăscăliței predă și cursuri la catedrele de formare a cadrelor didactice (Universitatea „Al. I. Cuza” Iași și Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iași), la disciplinele: didactică a disciplinelor de inginerie, instruire asistată de calculator, tehnologii de informare și comunicare (TIC) în învățământul ingineresc. Dr. Adascăliței este autorul (și co-autorul) a 7 manuale (două în limba engleză) despre subiecte de inginerie electrică, elearning și sisteme de informații. Dr. Adăscăliței a publicat, de asemenea, lucrări tehnice în domeniile de cercetare: e-learning, educație în inginerie electrică asistată de computer și compatibilitate electromagnetică. Din 2002 până în 2014 a fost implicat în mai multe proiecte ale UE, în special cu Marea Britanie, Franța, Italia, Germania, Finlanda, Olanda, Austria, Danemarca, Spania, Suedia, Norvegia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Estonia, Grecia, România și Moldova privind elearning-ul și compatibilitatea electromagnetică. Este co-președinte pentru Conferința Națională de Învățare Virtuală, CNIV și Conferința Internațională de Învățare Virtuală, ICVL, organizate de Universitatea din București și Ministerul Educației, România. Publicațiile recente de cercetare ale lui Adrian se concentrează pe: elearning, Blended Learning, MOOC, OER, electrotehnică, compatibilitate electromagnetică.


Dr. Gabriela Grosseck este conferențiar universitar în cadrul Departamentului de Psihologie al Universității de Vest din Timișoara, România. Cu o bogată experiență în utilizarea TIC în educație (predare, învățare și cercetare) este preocupată îndeosebi de formarea studenților și a profesorilor, atât în medii față-în față cât și online. De peste un deceniu este redactor-șef a Revistei de informatică socială din România. Autor a numeroase articole în domeniul e-learning are o prezență susținută ca și speaker la diferite evenimente internaționale, organizator de workshop-uri sau membru al diferitor comitete editoriale (reviste și/sau conferințe). Interesele sale în cercetare acoperă principalele aspecte ale educației deschise (OERs/OEPs și MOOCs), instrumentele Web 2.0 și aplicațiile sociale media în învățământul superior și, mai recent, arealul “digital literacy”.


Șl.dr.ing. Vlad Mihăescu are un doctorat în modele educaționale și tehnologice MOOCs și are o experiență de peste 10 ani ca trainer în domenii cum ar fi tehnologiile multimedia, social media, e-turism, e-learning, uzabilitate, programare, soft skills și leadership. Autor a peste 25 de lucrări științifice și capitole de cărți publicate la conferințe internaționale și reviste,Vlad este implicat în mai multe proiecte europene de cercetare în domeniul eLearning. De asemenea, este șef de lucrări în cadrul UPT. În anul 2020 a fost ales Președinte al Comitetului Eden Network of Academics din cadrul Asociației EDEN – European Distance and e-Learning Network. Vlad este implicat în activitățile Societății Antreprenoriale Studențești din UPT.


Dr. Carmen Holotescu este profesor, decan al Facultății de Inginerie și director al Centrului pentru educații deschise și blockchain din cadrul Universității "Ioan Slavici" din Timișoara, cu un doctorat pe tema noilor tehnologii și a educației deschise. A participat în multe proiecte europene și are o experiență bogată în proiectarea și implementarea de platforme de învățare și colaborative bazate pe pedagogii deschise. A scris peste 100 de articole și capitole/cărți legate de eLearning/Blended Learning, Social Media, resurse educaționale deschise (OER), cursuri masive deschise online (MOOC), menționate în peste 1500 citări. Este instructor online certificat al University of Maryland University College, USA, facilitând timp de 12 ani cursuri online la această universitate.


Șl.dr.ing. Silviu Vert este șef de lucrări în cadrul Departamentului de Comunicatii al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, Universitatea Politehnica Timișoara. Are experiență în susținerea activităților aplicative cu studenții, în domenii incluzând programarea software, aplicațiile mobile, tehnologiile multimedia, precum și alte tehnologii informaționale moderne. A obținut titlul de doctor în anul 2015, printre interesele sale profesionale numărându-se designul experienței utilizatorului, tehnologiile de realitate augmentată și virtuală și antreprenoriatul tehnic.


Ș.l. dr. ing. Andrei Ternauciuc este șef de lucrări la Departamentul de Comunicații în cadrul Universității Politehnica din Timișoara, dar și unul din administratorii tehnici ai Campusului Virtual al UPT – platforma oficială pentru e-learning a universității. El are experiență de peste 10 ani în lucrul cu sisteme de management ale învățării și a contribuit la proiectarea și implementarea a diferite platforme de e-learning, printre care ViCaDiS – Virtual Campus for Digital Students, CVUPT, UniCampus.ro și altele.


Alexandru Luca este președintele Ligii Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare din Timișoara. Are o bogată experiență de voluntariat, în special în zona proiectelor de educație non-formală. Începând cu anul 2020 este lucrător de tineret acreditat de Ministerul Tineretului și Sportului, iar pe perioada studenției a fost implicat ca și formator în diverse proiecte inițiate de organizația Școala de Valori.


Andrea Medrea este studentă în anul 3 la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, specializarea Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații, din cadrul UPT. Ea este și Președinte al Ligii Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc), prin intermediul căreia și-a descoperit pasiunea pentru reprezentarea studențească. Consideră că activitatea într-o organizație este un factor important în dezvoltarea personală. Întrucât reprezintă studenții atât la nivel de facultate, cât și la nivel de universitate, îi place să militeze pentru un învățământ superior de calitate.