DigiCulture este un proiect despre îmbunătățirea competențelor digitale, adresat adulților, în special, care lucrează sau au interese în domeniul industriilor creative. Este vorba despre 12 cursuri care vor face parte dintr-un curs mai mare online,care va începe din februarie 2020,iar în toamna lui 2020 vor avea loc sesiuni față în față.

 Există 13 module:

         -The Internet, World Wide Web and introduction to the digital world

         -Digital Content & Publishing

         -Data Protection and Open Licenses

         -Digital Curation - Digital Libraries and Museums

         -Digital Safety, Security and Ethics

         -Digital Storytelling in Creative Industries

         -Social media for culture

         -Digital Audiences, Digital Analytics (Google, Facebook, Twitter, SEO)

         -Augmented and Virtual Reality - Immersive experiences

         -Mobile Apps and Mobile User Experience

         -Digital Management in Culture

         -Digital Communication & Presentations

         -Online and Mobile Digital Media Tools (audio-video)

 Cursurile se adresează mai mult celor care vin din zona de artă și cultură mai mult decât celor care vin din zona de tehnologie . Domeniile abordate sunt vaste și diverse,și au rezultat în urmă unor cercetări pe care Centrul de Elearning le-a făcut nu doar în Timișoara, ci si in țări. Platforma va fi online.Cursurile vor fi inițial în engleză,apoi vor fi traduse în toate cele 6 limbi care sunt în proiect,inclusiv în română. În cadrul cursurilor vor există foarte multe exemple practice.

În aceste cursuri există material sub formă de text,de imagini,de video-urui și animații,sunt foarte multe tutoriale de aplicații pentru a aborda metoda hands-on, cum să faci ceva. Toate aceste aplicații sunt adresate pentru un context cultural, în care lucrezi remote(de la distanță).Includ chiar și mici unelte de realitate augumentata și realitate virtuală precum cel susțîn de Hendrik fără a utiliza un head-set.

Cursurile se bazează mult pe exemple care există deja în spațial cultural sau în cel educațional,sunt prezentate practici din industria mediilor creative că și studiu de caz. Că și evaluare sunt folosite e-assesments,adică o evaluare complet online a celor care parcurg cursurile. La sfârșit se primesc Open Badges,adică insigne digitale care conțîn un cod digital nefalsificabil și care permite transferul lor păstrând informația de unde le-ai primit,cine le-a emis, și validitatea cursului. Este noul stil de certificare , pentru care Centrul de eLearning lucrează pe parte de cercetare și face parte din partea de mijloc a tehnologiei de tip Blockchain.

Pe lângă acel certificat de hârtie emis pentru DigitalSkills care este necesar în anumite domenii din România (educația, muzeele)  pentru a fi recunoscut workshopul, o să fie emise și insigne digitale care pot fi distribuite în rețele de socializare. 


Last modified: Thursday, 11 June 2020, 5:00 PM